Follow - Menu | G+1 | fb fan page | nuffnang | amung | Says.my


Friday, August 26, 2011

Balik Kampung Takut Jalan Jem? Dapatkan Blackberry App PLUS Percuma Untuk Pengguna Jalan Raya di Malaysia Sekarang!

Celcom Axiata telah bekerjasama dengan PLUS Expressways Berhad untuk menawarkan App Blackberry  mudah alih percuma untuk pengguna jalan raya.


Melalui aplikasi ini, PLUS menyediakan pelbagai informasi, termasuk informasi berkaitan trafik semasa (integrasi Twitter oleh PLUS), peta perjalanan lebuhraya utara-selatan, dan juga kos dan pengiraan tol PLUS. Dengan aplikasi ini juga para pengguna turut sama boleh menyemak pelbagai infrastruktur sampingan seperti stesen minyak, mesin ATM, kawasan rehat dan sebagainya.




Secara khusus ia dibangunkan bersama-sama dengan musim perayaan Hari Raya kali ini yang akan disambut tidak lama lagi, maka aplikasi ini sudah tersedia untuk semua pengguna BlackBerry Celcom bermula hari ini.

Buat masa ini, ianya hanya ditawarkan untuk para pengguna BlackBerry, dan boleh dimuat-turun secara percuma terus daripada BlackBerry AppWorld ataupun daripada halaman WAP Celcom oleh semua pengguna BlackBerry Malaysia.

Muat Turun App PLUS Sekarang :
  • Browse via BlackBerry Application World, kemudian search for the PLUS application

  • Download via WAP Portal : http://wap.celcom.com.my/PLUS ; or Download via SMS : Type PLUS and send to 22008(Cellcom only); atau

  • Dial *888*0000# from their Celcom mobile phone


Post by: Abszeen Picco
Mobile : [+60] 010.5044.588 (WhatsApp Only)
E-Mail : abszeen[at]gmail.com
Facebook Twitter Blogger MySpace Tumblr Google Plus Google Buzz foursquare foursquare Flickr YouTube
Contact me: BlackBerry 229E6890 Google Talk abszeen Y! messenger abszeen_picco
MSN piccomocha@hotmail Skype abszeen_picco AIM piccomocha
TwitterLatest tweet: Never compare your love story with those in the movies, because they are written by scriptwriters. Yours is written by God.
  http://abszeen.blogspot.com 

"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

Saturday, August 20, 2011

[BlackBerry Prepaid] U Mobile juga plan yang terbaik selain TuneTalk dan DiGi

Sorry sangat2 sebab aku dah terlepas pandang pada plan blackberry umobile nih!.. kesian dia kan? he3.. DiGi dan TuneTalk memang menyediakan plan-plan dan servis yang terbaik untuk BlackBerry Prepaid! bagi pandangan aku !!

Yesss... that's right! Sebab aku sendiri dah berpengalama dalam menggunakan perkhidmatan tersebut untuk BlackBerry sebelum ini , hasilnya... service and speed dia memang..... superb!! Tak caya tanyalah pengguna2 mereka sendiri, yang dah try okeh!

So, kali ini aku nak intro pasal umobile plaks... awal-awal aku cakap jangan silap tafsir.. ini hanya adalah dari pandangan aku.. sebab aku ni bila dah jumpa something yang lebih better, aku tak lupakan jasa-jasa servis provider yang lama, cuma agak hampa dengan mutu perkhidmatan mereka walaupun dah lama bertapak dalam Malaysia , ingatkan makin better, tapi makin uzur plaks.....

So , dengan tak banyak berceloteh panjang lagi.. sini ha aku into pasal umobile. Apa pasai? best sangat ka umobil neh?? best tak best, hang p usha2 sat laman sesawang depa naa, then hang tengok sendiri la. ha3..

Moh usha ape plan menarik yang umobile sediakan untuk blackberry  :

http://www.u.com.my/blackberry/plans


Aku taknak cakap "perrghhh!!" , "wow!!" atau "awesomeeeee...........!!" sekarang , sebab aku belum cucuk SIM Card tu dalam BlackBerry ni lagi, tapi aku dah test broadband dia, ha yang ini baru boleh kata... "perrghhh!! laju gila siottt!! macam roket! auw!! ha3, aku nak gelak sampai subuh. sebab tenet dia lagi laju dari laptop ni. ha3...


Pasai apa? pasai aku berada dalam lingkungan kawasan Broadband - up to 42Mbps mereka lah!! ha3! memang boleh settle sekejap jela keje2 aku lepasni.....


http://www.u.com.my/broadband/coverage-locations


Ini dia next generation / pelapis servis provider lama. suka bagi budak2 jiwa remaja ternganga....




http://www.u.com.my/broadband/coverage-locations


Thanks to my brother, Mahaputra Ridzwan sebab introduce umobile ni sebentar tadi pada aku.. esok juga aku akan pergi cari StarterPack dia! ngeh3...

Lepas aku da pakai nanti, boleh la aku buat full review pasal umobile ni plak. okay, Selamat menunaikan ibadah puasa guys....
"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

Friday, August 19, 2011

Oh Celcom Oh BlackBerry . .





Nak kutuk , pasti ada yang cuba backup.. nak puji memang tak la . . dah setahun lebih aku tinggalkan Celcom gara-gara tak puas hati dengan servis yang disediakan pada BlackBerry dan juga Internet Broadband aku dulu.. tapi kali ni , sekali lagi aku terikat dengan Celcom kerana gara-gara kegatalan tanganku tiba-tiba rasa ingin kembali kepada servis perkhidmatan Celcom semula, kerana terpengaruh dengan iklan-iklan terbaru yang lazat terkandung dalam laman webnya.




Sevis untuk plan BlackBerry mereka masih kekal sama macam dulu :

1. Activation mengambil masa hampir 8jam selepas jam 12 tengah malam

2. Layanan Customer Service kekal sama seperti dulu-dulu kala kerana knowledge yang dibawa masih belum cukup advance untuk menyelesaikan masalah pengguna
3. Untuk berinteraksi dengan bahagian teknikal begitu payah sekali dan terlalu banyak step-step yang dikenakannya untuk ditapis...

4. Kena buat panggilan dari hp lain untuk kongfigurasi hp yang sedang  bermasalah, kalau ada satu henpon jer? atau kalau hanya ada satu simkad celcom jer? kene beli hp khas untuk call operator? haha..funny dan sangat kuno...

5. Menelan credit tanpa sebab setiap kali BlackBerry device itu Reset/Restart walaupun mengambil plan BIS Unlimited...


Pengguna yang good knowledge in IT pun boleh jadi blurrrrrrr bila bercakap dengan operator Celcom ni...ayat pusing sana pusing sini... VADs oh VADs.... kenapa tak sediakan staff yang berlipat kali ganda berkualiti dengan knowledge IT dan Multimedia.... seperti servis provider yang lain-lain tuh...staff mereka amat peka dan jauh amat berbeza... please la..tak kan sebab dapat call operator free tu layanan korang macam ni...


Staff yang berada di kaunter cawangan Celcom Center it self pun masih kekurangan knowledge seperti di Taman Tun Dr. Ismail sana.. masih nak salahkan operator yang disediakan oleh VADs tu juga ker?? Come on....


Ini sangat-sangat jauh berbeza dengan penyedia perkhidmatan lain. Cukup-cukuplah menyusahkan pengguna baru atau pengguna yang ingin kembali pada servis perkhidmatan anda. Please la.... improve the quality of service...atau pelanggan akan menganggap anda (Celcom) suka memperdaya duit orang ramai..... I felt so disappointed again.... T_T


"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

Wednesday, August 17, 2011

#8 Wordless Wednesday : Home office yang tak berapa nak menjadi... Ah~ janji ada office dalam rumah

















Post by: Abszeen Picco
Mobile : [+60] 010.5044.588 (WhatsApp)
General Email : abszeen[at]gmail.com
Mobile Email   : abszeen[at]tunetalk.blackberry.com
Facebook Twitter Blogger MySpace Tumblr Google Plus Google Buzz foursquare foursquare Flickr YouTube
Contact me: BlackBerry 229E6890 Google Talk abszeen Y! messenger abszeen_picco
MSN piccomocha@hotmail Skype abszeen_picco AIM piccomocha
TwitterLatest tweet: #7 Wordless Wednesday : Good Night Sayang... Papa Love you...: Post by: Abszeen PiccoMobile : [+60] 010.5044.588... http://t.co/Cf6yj0a
  © Abszeen Picco 

"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

Next Previous HOME

UPDATE HISTORY


! UPDATE (Wednesday, 6th July 2011) :
" you can easily visit my blogspot via this URL ( http://abszeen.co.cc ) ,
or from any mobile devices via this URL ( http://abszeen.co.cc/m ) , thank you.."

Hi!, my name Ella Koon. Click me anytime to bring you back at the top of the page.