Follow - Menu | G+1 | fb fan page | nuffnang | amung | Says.my


Monday, July 4, 2011

Bila Google+ Mula Dibuka Kepada Umum : 7 Fakta Facebook bakal menjadi lagenda seperti Myspace kelak!

 
The Google+ project: A quick look


Yesssssss ! ! melompat-lompat sambil berkata , "hooooraaaayyyyyy ! ! !" exactly sebenarnya rasa sangat-sangat bangga dan percayakan semua Google produk ! (itu kata aku) , mana taknya, dulu pernah terlintas dalam fikiran ni , kalau Google boleh cipta Social Network sendiri seperti Myspace dan Facebook , kemungkinan besar juga segala fungsi yang bakal disediakan jauh lebih bagus ! lebih baik berbanding laman web social Facebook !



Dan ternyata sekali , selepas lihat sendiri Google+ Review by Andy ni , terus tak mampu untuk berkata-kata apa langsung ! it's met with my expectation ! , rasa amat bangga sebab secara personally aku pernah menghantar email kepada salah seorang pihak atasan Google atas cadangan supaya Google mencipta laman web social kepunyaan sendiri , dalam cadangan tersebut supaya untuk meletakkan beberapa function seperti Video Conference  dan beberapa fungsi lain . Ini membuatkan aku rasa nak selongkar balik segala email-email yang pernah aku hantar kepada Google , sebagai tanda bukti ! hehehe. (perlu ke?) =_=!



Jom saksikan sendiri review ini :

Goggle+ Review by AndyHowtt



Sebaik sahaja tonton review tersebut , terus teruja tak kepalang ! <--sesui ke ayat yang digunakan?


7 Fakta Facebook bakal menjadi lagenda seperti Myspace kelak! :

Fakta No. #1
Facebook menjadi popular dan digunakan di seluruh dunia disebabkan oleh fungsi pelbagai bahasa yang disediakan . Kalau myspace dan twitter juga pun terdapat fungi berkenan dari dulu , apa pendapat you guys ? for sure makin popular juga . Hanya dalam bahasa tertentu sahaja pun , myspace mampu menjadi laman web sosial paling terkenal di negara kita suatu ketika dahulu , am I right ? tapi myspace dan twitter tetap tak boleh kalahkan sambutan seperti facebook , sebab laman webnya begitu ringan seakan-akan hampir seperti google , mudah untuk dicapai dalam pelbagai jenis alat elektronik .


Fakta No. #2
Facebook diperkenalkan oleh pelbagai perdana menteri di kebanyakan negara di seluruh dunia termasuk juga perdana menteri Malaysia kita sekarang oleh Dato' Seri Najib Tun Razak , sebaik ia diperkenalkan oleh Barack Obama pemimpin no. 1 Amerika syarikat itu . Maklumlah , yang mencipta Facebook ini , Mark Zuckerberg (American computer programmer and Internet entrepreneur , [yang pada asal usulnya dia ni boleh dikatakan seorang pengodam] ) ni kan warga negaranya sendiri , mestilah beliau berasa bangga terhadap genius kelahiran dalam negaranya sendiri .


Fakta No. #3
Google+ bakal mendapat sambutan yang begitu mudah dan senang oleh kerana adanya Facebook dan Twitter . Tak percaya ? penyebaran maklumat dalam social network adalah terpantas dan sepantas kilat , berbanding stesen Radio dan Television .Ini memudahkan lagi Google+ untuk mendapat sambutan dengan begitu pantas !



Fakta No. #4
Google adalah pemilik mesin penterjemahan pelbagai bahasa yang digunkan oleh Facebook .


Fakta No. #5
Google mempunyai peranti sistem operasi sendiri untuk mobiliti dan juga yang terbesar dan popular di abad ini , iaitu Android , setelah iPhone , BlackBerry dan Windows Mobile .


Fakta No. #6
Google dan Nasa , tak dapat dipisahkan . Facebook menggunakan sumber dari Google Map untuk perkhidmatan Facebook Places .


Fakta No. #7
Google merupakan salah satu dari pelabur utama untuk Facebook berdiri , selain Microsoft .


*(Fakta -fakta yang tertera disini , hanya pendapat dari kepala sendiri je lah...)



Berikut adalah Gambar untuk main page Google+ ketika ini :
(Sila klik pada gambar untuk tumbesaran dan membesarkan , hehe)


Muka depan Google+ dalam Bahasa Melayu


In English

Maklumat Lanjut : https://plus.google.com


Google+ Review by IIJERiiCHOII (Must See!!!)


"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

No comments:

Next Previous HOME

UPDATE HISTORY


! UPDATE (Wednesday, 6th July 2011) :
" you can easily visit my blogspot via this URL ( http://abszeen.co.cc ) ,
or from any mobile devices via this URL ( http://abszeen.co.cc/m ) , thank you.."

Hi!, my name Ella Koon. Click me anytime to bring you back at the top of the page.