Follow - Menu | G+1 | fb fan page | nuffnang | amung | Says.my


Wednesday, June 1, 2011

Tak Ade Title

'Yesterday I come to my office around 12 noon... upon arriving at the office, seems like only three people working including me, the rest... maybe out for lunch and some of colleagues going out for modeling photoshoot,

Ni nak dijadikan cerita..... (pergi ambil bantal peluk dan bantal busuk sambil baca entry ni...)


Bla bla bla bla . . . . my story-mory . . .
Elijah Nonso
SP Models Booker
Suasana dalam office semalam memang tak ada mood bekerja langsung!! lagi-lagi si Elijah Nonso kawan sekerja baru kami dari Nigeria... kitorang panggil dia "EL, walaupun baru je kenal dia tak sampai seminggu tapi kitorang dah mesra sangat sampai jadi kawan gelak ketawa sama-sama satu office.. He stay in Malaysia almost 4 years and he's really nice person ok... I'm expected sebab muka dia dah boleh baca la... muka baik... "hahaha! suke-suke sekati dua kilo je dapat baca-baca muka orang ni kan!...... So dalam keadaan suasana yang memang suram gila dengan silent seribu bahasa sambil melayan Youtube dan Internet Radio... tiba-tiba aku boleh pulak tertanya EL, "yo bro! what are you doing?".. EL jawab... "yo Picco I'm working lah..." haha memang bagus punye jawapan, dalam screen pc dia tu tengah terpampang music video youtube... nice answer... boleh tahan kaki loya buruk juga mamat nih.... then dia tanya aku pulak.. "what about you? what are doing yow?" then aku jawab... "blogging.... update my blog".. dia tanya la blog pasal ape yang aku tulis..  sibuk nak tahu pulak dah! dalam hati aku, "alamak...blog aku mana ada bahasa yang engko boleh faham....", hmmm..... nak tak nak.. aku bagi la url, nanti dia kata apa pulak... aku siap suruh dia buka depan aku.......... nah!... ape pun dia tak faham blog bahasa melayu! ...then aku explain la kat dia topic ape yang aku tulis dalam blog ni...lagipun aku baru je mula buat blog ni kan, so macam belum ada bahan-bahan yang menarik untuk dia baca.. tapi degil mamat ni, tetap juga nak tahu isi dalam blog aku.. suka hati dia lah..... tapi ada part yang best kat sini...nak tahu dia cakap ape? katanya dia mudah nak faham isi dalam blog aku!... what??? faham ke mamt ni Bahasa Melayu?? sedangkan orang melayu kita sendiri pun kadang- kadang susah nak faham apa mesej yang kita cuba nak sampaikan dalam setiap entry blog.... haha terkejut aku! Ohhhhhh.....katanya sebab bahasa yang aku gunakan ada campur-campur sikit dengan bahasa inggeris... dan kebanyakan bahasa melayu yang aku gunakan dalam blog ni, banyak words yang dia senang faham and then siap explain kat aku balik meaning dalam blog aku, hihiks!~ bangga gila dengar statement dia. Lepas je dengar dia cakap macam tu, aku apa  lagi.... terus berkobar-kobar jiwa aku nak buat research pasal blog orang lain lepas balik kerja nanti! motif? nak lihat cara penggunaan ayat blogger-blogger pro yang lain. heheh....

Sampai je kat rumah, terus aku mulakan misi buat research dan jalan-jalan sana sini ikut pautan dalam google connect dan comment-comment dalam blog orang-orang famous, dalam bahasa lain..... blog walking la...... perghhh!!.....ini 1st time aku betul-betul buat blog walking! kalau sebelum ni aku cuma buat blog parking je! itupun parking atas bantuan pakcik Google.... manusia pertama dan kedua yang bagi aku inspirasi untuk create account blogger ni semula adalah Hanis Zalikha dan Namee Roslan..... so aku banyak buat blog walking refer followers dan commentators dari blog mereka berdua je.

Hasilnya.....aku dah jumpa idea untuk tulis blog pasal aktiviti-aktiviti dan gelagat community blogger dari Malaysia ni. hehehe berani mati aku nak buat ulasan tentang blogger-blogger lama...... agak-agak blog siapa la yang jadi bahan ulasan aku nanti?? hehe draft next entry seterusnya dah ada....tajuk maybe "Blog-Walking" rasa dah macam tv siries pulak ada coming up next.... =_=!

"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

6 comments:

sya hassan said...

woah..sggp buat research tue .. bgus2 :) truskn usaha anda..


lesung pipit anda membuatkan anda nmpk comel..keh3 ;p

Abszeen Picco said...

Hehehe thanks Sya Hassan... buat research utk kebaikan blog kita sendiri xpe kan?

Sarah Khan said...

salam ;)

yeah hanis memang inspiring others.

Abszeen Picco said...

Sarah Khan: You are right ;)

Namee Roslan said...

nuh...anda pasti akan berjaya as ur penulisan sangat bagus :) lagi2 u mmg dah ada nama in myspace dulu kan. lg mudah untuk spread d link :)

p/s: lesung pipit...? ahaha

Abszeen Picco said...

Namee : yup tapi blog ni x semudah ABC namee. orang lama kalau dah "BAN" nama kita, pengikutnya akan ikut dan sebarkan... so kena hati2 x boleh sombong dan sebagainya... huhu :|

what lesung pipit? haha ada2 je.... =_=

Next Previous HOME

UPDATE HISTORY


! UPDATE (Wednesday, 6th July 2011) :
" you can easily visit my blogspot via this URL ( http://abszeen.co.cc ) ,
or from any mobile devices via this URL ( http://abszeen.co.cc/m ) , thank you.."

Hi!, my name Ella Koon. Click me anytime to bring you back at the top of the page.