Follow - Menu | G+1 | fb fan page | nuffnang | amung | Says.my


Friday, June 17, 2011

Pengodam tempatan by Operation Malaysia

Sekali pandang pada gambar ni, macam pembunuh bersiri ada, macam Under Taker ada, macam Johnny Depp yang memegang watak utama cerita The Pirates of The Caribbean tu pun ada.


Masuk harini, dah hari yang ketiga media tempatan heboh pasal serangan pengodam terhadap laman web kerajaan, kalau ini bukan ancaman yang besar untuk negara, sudah tentu mesej ni dah dibuang ke dalam tong sampah Recycle Bin dari awal-awal diterimanya.

Kenyataan yang di buat di dalam buletin utama tv3 tadi, "serangan tersebut hanya dari pengodam tempatan", merupakan statement seperti 'nak sedapkan hati sendiri, seolah-olah pengodam tempatan tidak merbahaya seperti pengodam antarabangsa.

Pengodam yang bijak, seperti seorang lanun di dalam bahteranya, yang berani mengambil risiko merantau merentas lautan luas seorang diri dan sekutunya, mereka mempunyai hala tuju dan agendanya yang tersendiri.

Pengondam yang kurang bijak seperti seorang perompak yang suka menceroboh kediaman dan perniagaan orang lain, yang hanya berada disekelilingnya.


Di Malaysia, terdapat pelbagai jenis pengodam, tapi banyak yang berniat baik dan berhati perut, niat mereka mengodam sesuatu, untuk mendapatkan perkhidmatan dan servis kandungan multimedia secara percuma.


Berikut mesej yang cuba disampaikan tapi tak pernah muncul dalam kaca tv :

"Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favour."

"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

No comments:

Next Previous HOME

UPDATE HISTORY


! UPDATE (Wednesday, 6th July 2011) :
" you can easily visit my blogspot via this URL ( http://abszeen.co.cc ) ,
or from any mobile devices via this URL ( http://abszeen.co.cc/m ) , thank you.."

Hi!, my name Ella Koon. Click me anytime to bring you back at the top of the page.