Follow - Menu | G+1 | fb fan page | nuffnang | amung | Says.my


Wednesday, June 15, 2011

Page Scha Alyahya Dah Cecah Lebih 1 Juta dan 140 k !





Kalau Facebook Page Scha Alyahya ni dah boleh cecah 1 juta dan 140 ribu peminat...
agak-agak la kan, kalau dia boleh dapatkan RM1 dari setiap seorang yang klik Like page dia... confirm Scha Alyahya ni dapat gelaran jutawan facebook!!.. ...kalau aku dapat pinjam page dia untuk sesaat je buat marketing pun jadi la..... memang best tak terkata-kata-kata-kata-kata!




Begitu ramainya peminat Scha Alyahya! mengalahkan perdana menteri...... angka sebanyak 1,140,182 juta peminat di dalam fan page-nya semakin menghampiri peminat Tun Dr. Mahathir Mohammad iaitu sebanyak 1,290,698 juta peminat di facebook ketika entry ini ditulis! Ibarat seperti tak perlu bersusah payah round satu dunia, membangunkan negara dan sebagainya... tak perlu menjadi seorang pemimpin nombor satu negara pun boleh dapat angka peminat yang ramai sebegitu rupa!...... bukan niat nak compare, cuma nak katakan Scha Alyahya memang sangat-sangat bertuah!.....




Tapi pernahkah anda terfikir.. jika anda mempunyai ramai peminat seperti mereka? apa yang bakal anda lakukan terhadap facebook fan page anda?.......

........sampai tak dapat nak bayangkan betul tak? sebab terlalu banyak yang kita akan fikirkan, dan masih jauh lagi perjalanan untuk sampai ke destinasi tersebut....


....kalau ikut pendapat aku jika mempunyai 1 juta peminat di facebook... mungkin boleh dikatakan ianya satu cabaran yang sangat besar, dan ia sebenarnya masih lagi diperingkat awal.... kalau boleh, tak mahu mengharapkan angka tersebut dijadikan sebagai landasan untuk mencari sumber pendapatan... jika sekarang kita boleh sibuk mengira RM1 untuk setiap orang, kalau sejuta orang bermakna RM1 Juta... tapi bila tiba sampai waktu kita nanti, kita akan berfikir semula... nilai untuk menjaga hati seseorang peminat itu terlalu amat jauh lebih berat berbanding nilai RM1 Ringgit duit dalam poket mereka. Jika tersilap langkah, angka juga boleh memakan diri...



 Masih luas lagi dunia terbentang, masih banyak lagi yang kita harus terokai.....

CE TANYE SIKIT !.....

Berapa ramai pengguna internet di Malaysia?



 Nampak tak? tak nampak, klik je kat gambar nanti jadi bessaaaaaa ~

 17.5 Juta! okey.......

Itu belum lagi dicampurkan dengan negara jiran, Singapore, Indonesia, Brunei, Thailand...
..ah senang cerita satu dunia! ...ada berbilion-bilion tak terkira!

"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

No comments:

Next Previous HOME

UPDATE HISTORY


! UPDATE (Wednesday, 6th July 2011) :
" you can easily visit my blogspot via this URL ( http://abszeen.co.cc ) ,
or from any mobile devices via this URL ( http://abszeen.co.cc/m ) , thank you.."

Hi!, my name Ella Koon. Click me anytime to bring you back at the top of the page.