Follow - Menu | G+1 | fb fan page | nuffnang | amung | Says.my


Wednesday, June 15, 2011

OTAI BLOGGER YANG BERLAGAK !

Nah! Ambik kau kene sedas!! ni aku bukan nak tunjuk perasaan dalam blog aku, bukan buat reformasi persendirian.. dan bukan juga demonstrasi jalanan untuk kutuk-mengutuk sesiapa... tapi sekadar nak mengingatkan diri aku untuk masa depan  .....manalah tahu kalau-kalau satu hari nanti ada orang betul-betul anggap aku ni otai blogger ke... aku pun tak tahu mendalam "otai blogger" tu apekah maksudnya yang tersirat..

Cuma ape yang ada dalam kamus di kepalaku, blogger yang banyak knowledge tu.. aku kategorikan dia sebagai Blogger Pro... Pakar dalam selok-belok dunia blogger.. bukan blogger yang gila trafik dan program affiliate "got paid per click" tu, tapi isinya semua macam tempoyak dan bau-bau bacang. Aku yang baru-baru nak blajar buat blog ni tiba-tiba pulak ada orang kata blogger lama, terang-terang aku tulis kat penghujung page tarikh aku bermula dengan dunia blog ni bila..

Tajuk dan entry yang aku tulis sebelum ni kan sangat sopan... berlainan sikit dengan entry ni, aku cuba lawan arus.. khas buat hari Rabu yang penuh dengat isu-isu hangat dan panas ni!.. tajuk pun kasi kencang sikit! baru balance dan flexible.. nanti kalau berterusan je tulis berbunga-bunga tak rock la, tak pasal - pasal kene cop blog mat jambu nanti lagi tak sedap bunyinya... hahaha

Kat sini, aku nak luahkan....aku agak terkilan dengan seorang otai blogger ni, susah - susah aku load page dia, spend time baca entry dia kemudian fikir beberapa minit untuk menyediakan komen-komen yang bernas dan bersahaja sebagai ingin berkongsi pendapat sesama blogger sambil nak beri tahu dia yang... ada "typo error..." dalam entry dia tu..

Selang beberapa hari bila aku buka balik entry tu, komen aku memang tak ada, tak wujud okey! tapi banyak pulak komen-komen orang lain yang entah apa-apa.... rupa-rupanya dia buat "dek" je! memang kekwat betoi la blogger macam dia ni!..

Next time aku nak cuba datang lagi, nak try komen mana-mana entry dia.. sebab yang aku tulis tu, my komen for the first time dalam blog dia... kot-kot 1st timer macam aku ni kene tapis dulu ke, kene reject dulu ke atau ada kesilapan teknikal ke... nak tekan butang button Approve komen, kot-kot dia terklik Reject ke... kita mana tahu kan? takkan dia tak boleh terima kot kalau orang kerdil dalam dunia blog macam aku ni tegur entry dia ada typo... tak gantle lah, orang semua kata "lu ni otai blogger..... oklah, tak baik salah sangka... aku cuma nak ingatkan diri aku je dengan terciptanya idea menulis entry ni, supaya aku jangan sesekali pandang sebelah mata pada setiap komen yang bakal diterima dimasa akan datang kelak!  .....woot-woOT! cool okey?..hehe

"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

6 comments:

Kamil ace said...

blogger tu pakai wp ke?sebab kdg2 wp ni kalau 1st time komen kena approve, kdg2 masuk dekat spam..terlepas pandang kot..

Namee Roslan said...

picco dah marah dahh..hehe. siapa? takpelah kalau orang tak take note pun kehadiran kita. keep blogging picco. insyaAllah. plus picco udah punya nama dalam alam maya ni :)

fierapirot said...

blogger tu terlepas pandang la tu...=).....

Picco said...

@Kamil ace: dia pakai blogger je, wp mcm tu ye? ok2, noted and thanks sgt2 for your info! :O (baru tau)

@Namee Roslan: bukan marah, geram! geramm.... i komen dah mcm karangan. xkan komen pun nak simpan backup? ..hahaha!! btw, thanks for the KEYwords Namee.. Picco really appreciate it sgt2 :)

@fierapirot: Wallahualam.. :|

hamzah ian said...

terdelete kot.. pikir posittiff.. hehe

Picco said...

@hamzah ian: mmm not sure but yeah... think positive :P

Next Previous HOME

UPDATE HISTORY


! UPDATE (Wednesday, 6th July 2011) :
" you can easily visit my blogspot via this URL ( http://abszeen.co.cc ) ,
or from any mobile devices via this URL ( http://abszeen.co.cc/m ) , thank you.."

Hi!, my name Ella Koon. Click me anytime to bring you back at the top of the page.