Follow - Menu | G+1 | fb fan page | nuffnang | amung | Says.my


Tuesday, June 14, 2011

Jauh di mata, Dekat di hati

Sampai wallpaper blackberry pun gambar Natasya
Walaupun tidak bertemu karena dipisahkan oleh jarak namun di hati tetap terkenang/teringat selalu.. Itulah maksud bagi pepatah "Jauh di mata, dekat di hati"...Orang lain sibuk dengan prihal dunia masing-masing, aku pula sibuk dengan perihal dunia orang lain.. "Hah? Macam mane tu? ..Tah lah aku pun tak berapa sure apa ku bilang ni... Hehe

Sekarang aku dah ada seorang anak angkat perempuan yang bernama Natasya, seperti gambar di atas. Tapi belum lagi jadi anak angkat secara rasmi. Buat waktu ini, hanya mampu menjadi bapa angkatnya dengan jarak jauh..yang bermaksud, ibu bapa kandungnya yang akan membesarkan dia....

yeahh! amacam kakak-kakak? adik rock tak?

Kalau diikutkan, aku sebenarnya tak berapa gemar dengan budak-budak...hehe..lagi-lagi budak2 yang sangat nakal, sebab aku seorang yang sangat rimas dengan budak-budak! lagi-lagi budak yang suka membuat bising sampai bingit telinga aku dengar dia menjerit-jerit.. Tapi lain lah dengan bayi-bayi yang baru lahir atau baru 2 - 3 tahun.. Haaa... yang itu takpe, buat bising macam mana sekalipun aku tak kisah.


Tapi berbeza dengan Natasya ni, naluri aku..dapat merasakan, seperti aku perlu berkongsi kasih sayang dengannya. Ape yang menarik perhatianku pada Natasya ni, dia bukan saja seorang kanak-kanak yang sangat-sangat comel dan riang, walaupun dia super hyperactive dan tak takut dengan stranger atau orang asing, aku dapat lihat setiap gerak-geri dan pergerakannya sentiasa ada input, dia sentiasa cuba menghabiskan masa walaupun setiap saat, untuk mempelajari sesuatu.. teramat-amat cerdik, daya ingatannya yang kuat dan petah bercakap, dia mampu berkomunikasi dengan orang dewasa dan kata-katanya sangat releven dan membawa maksud yang mendalam bagi kita! Pergh~ itu yang membuatkan aku rasa sangat geram dengannya.

Pandai snap gambar diri dia sendiri
Satu perkara lagi yang membuatkan aku kagum dengan dia ni....dia seorang kanak-kanak yang sangat independent, dia suka mencuba dan ingin membuat sesuatu tanpa pertolongan orang dewasa atau orang lebih besar dari dia.. Kalau bakatnya dapat digilap dan kena pada cara, dia memang bakal next generation.. the world of genius children....

Papa luv u tasya! Xoxo!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

No comments:

Next Previous HOME

UPDATE HISTORY


! UPDATE (Wednesday, 6th July 2011) :
" you can easily visit my blogspot via this URL ( http://abszeen.co.cc ) ,
or from any mobile devices via this URL ( http://abszeen.co.cc/m ) , thank you.."

Hi!, my name Ella Koon. Click me anytime to bring you back at the top of the page.