Follow - Menu | G+1 | fb fan page | nuffnang | amung | Says.my


Thursday, June 23, 2011

Asyik2 blog dia, asal buka blog, mesti tengok blog dia

Sehari tak lawat blog dia, mesti tak sah! rasa macam ketinggalan je, rasa kosong, rasa lain macam, rasa tak lengkap, rasa macam-macam lah! rasa-rasa manis pun ade, hek herrkkks~ I'm kidding. Uhhh...not funny

Kalau buka tv tu pun mcam tu jugak, mesti ada channel kegemaran, kalau takde astro mesti pilih salah satu favorite channel, dari tv1, tv2, tv3, ntv7, 8tv sampailah ke tv9. Mesti ada satu je channel yang paling kita digemari.

Macam Picco, suka TV3 kalau pasang berita, wawancara, drama, pergh!! memang favorite, kalau drama sebab barisan pelakonnya, semua tip-top lip-lap, kalau tengok berita sebab credibility, sensasi dan terkini, kalau wawancara pula sebab host rancangan memang sebati sengan dengan wawancaranya. Masing-masing pun ada minat tersendiri dalam memilih rangkaian television masing-masing, even ibu bapa kita, marah tu kalau buka channel lain.

Kalau blog? Agak-agak blog siapa Picco buka tiap-tiap hari?

Kalau sebut je nama mesti ramai kenal punya, Picco pilih blog mengikut kategori, interest dan mood, kalau ingin tahu berita terkini tentang dunia IT & teknologi, Picco akan buka blog Amanz.my sama ada melalui laptop mahupun blackberry, sebabnya blog tersebut up2date, teramat ringan, ringkas dan auto direction yang boleh detect secara automatik sama ada kita menggunakan pelayar web dari komputer mahupun hanya dari telefon bimbit

Kalau ingin tahu tentang dunia artis, terlalu banyak di sumber yang ada di laman-laman blog, tapi tak kesemuanya sahih, biasanya Picco akan tonton di rancangan tv terus, tapi ada blog tentang dunia artist, gosip-gosip yang boleh dipercayai, mempunyai ramai pembaca dan isi kandungan dan design blog yang tidak terlalu sarat memudahkan untuk di akses berbanding blog-blog media yang lain, iaitu Budiey.com

Jika blog tentang their own personal life, journey, life style, public and general information, contest, independent content dan sebagainya, Picco memilih blog Hanis Zalikha (http://inibelogsaya.blogspot.com), blog Cik Epal (http://cikepal06.blogspot.com) dan blog Namee Roslan (http://nameeroslan.blogspot.com).

Dan jika blog tentang selok belok dalam dunia blog ini, jika Picco kebuntuan idea untuk menulis blog atau ingin belajar untuk memperkemaskan lagi tulisan dalam blog, ataupun sama ada ingin mencari isu-isu semasa tentang dunia blogging ini, pastinya blog Santai Bersama Ben Ashaari (http://www.benashaari.com) juga sebab blognya yang ringkas dan mudah untuk dicapai

Picco tak kesah tetang penggunaan ayat yang mereka semua gunakan dalam blog mereka, as long as Picco terima input, knowledge dan mesej yang mereka cuba sampaikan, banyak lagi ilmu yang kita boleh dapat dari setiap blogger-blogger mereka semua diluar sana! Yea... I really mean it, that's it.

Kadang-kadang kalau buka laptop, lepastu dah shut down, sanggup buka laptop tu balik semata-mata nak buka blog dieorg ni kalau terlupa!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

"Like this post ? Click LIKE !
..and start SHARING now !



Leave a Reply

4 comments:

suzie rahman said...

hihi sy pon salu tgk blog abg ben.spt ade tarikan di ditu.toik3

Namee Roslan said...

picco... wah wah wah. comment anda di entry saya sangat bernas. saya tahu suatu hari nanti tentu blog anda di review oleh ben. trust me :)

hamzah ian said...

pergh.. blogger hebat tu

Abszeen Picco said...

@suzie rahman: ada tarikan apa tu? ce cte sikit :D

@namee: ehem2, anda sangat mengenali dia. auw~ ehekss :P

@hamzah: siapa?

Next Previous HOME

UPDATE HISTORY


! UPDATE (Wednesday, 6th July 2011) :
" you can easily visit my blogspot via this URL ( http://abszeen.co.cc ) ,
or from any mobile devices via this URL ( http://abszeen.co.cc/m ) , thank you.."

Hi!, my name Ella Koon. Click me anytime to bring you back at the top of the page.